Oferta !!! Cumpără panourile solare de care ai nevoie și lasă transportul pe seama noastră - transportul este inclus în preț la achiziționarea a minim 6 panouri solare!

Avantajele energiei solare

Avantajele energiei solare

1. Sursă de energie regenerabilă


Dintre toate beneficiile panourilor solare, cel mai important lucru este că energia solară este o sursă de energie cu adevărat regenerabilă. Poate fi folosit în toate zonele lumii și este disponibil în fiecare zi. Nu putem rămâne fără energie solară, spre deosebire de unele dintre celelalte surse de energie.

Energia solară va fi accesibilă atâta timp cât avem soare, prin urmare lumina soarelui ne va fi disponibilă timp de cel puțin 5 miliarde de ani, când, potrivit oamenilor de știință, soarele va muri.

2. Reduce facturile de energie electrică


Deoarece vă veți satisface unele dintre nevoile dvs. de energie cu energia electrică generată de sistemul dvs. solar, facturile dvs. de energie vor scădea. Cât de mult economisiți la factura dvs. va depinde de dimensiunea sistemului solar și de consumul de energie electrică sau de căldură.

De exemplu, dacă sunteți o companie care utilizează panouri solare comerciale, puteti avea beneficii uriașe, deoarece dimensiunea mare a sistemului poate acoperi o mare parte din facturile dvs. de energie.

Mai mult, nu numai că veți economisi la factura de energie electrică, dar există și posibilitatea de a primi plăți pentru surplusul de energie pe care îl exportați înapoi în rețea, dacă generați mai multă energie electrică decât folosiți (având în vedere că sistemul dvs. de panouri solare este conectat la rețea).

3. Aplicații diverse


Energia solară poate fi folosită în diverse scopuri. Puteți genera energie electrică (fotovoltaică) sau căldură (termică/solară). Energia solară poate fi folosită pentru a produce energie electrică în zone fără acces la rețeaua energetică, pentru a distila apă în regiunile cu surse limitate de apă curată și pentru a alimenta sateliții în spațiu.

4. Costuri reduse de întreținere


Sistemele de energie solară, în general, nu necesită multă întreținere. Trebuie doar să le păstrați relativ curate, așa că curățarea lor de câteva ori pe an va face treaba. Dacă aveți dubii, vă puteți baza oricând pe companii de curățenie specializate, care oferă acest serviciu la preturi modice.

De asemenea, deoarece nu există piese în mișcare, nu există uzură. Invertorul este de obicei singura parte care trebuie schimbată după 5-10 ani, deoarece funcționează continuu pentru a transforma energia solară în energie electrică și căldură (solar PV vs. solar termic). În afară de invertor, cablurile au nevoie și de întreținere pentru a vă asigura că sistemul dumneavoastră de energie solară funcționează la eficiență maximă.

Deci, după ce ați acoperit costul inițial al sistemului solar, vă puteți aștepta la foarte puține cheltuieli pentru lucrări de întreținere și reparații.


5. Dezvoltarea tehnologiei


Tehnologia din industria energiei solare avansează constant, iar îmbunătățirile se vor intensifica în viitor. Inovațiile în fizica cuantică și nanotehnologie pot crește potențial eficacitatea panourilor solare și pot dubla, sau chiar tripla, aportul electric al sistemelor de energie solară.

Nu doriți să mai așteptați pentru a beneficia de toate aceste beneficii solare? Optând pentru panouri solare, nu numai că reduceți costurile cu energia, dar aveți și un impact pozitiv asupra mediului. E-ZON.ro vă poate ajuta să faceți primul pas prin asigurarea celor mai bune oferte pentru nevoile dvs.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!